Filosofie En Mi Salsa

En Mi Salsa en verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ondernemen waarbij rekening wordt gehouden met mens, dier en milieu. Veel mensen denken dat economische belangen de negatieve gevolgen van handel goedpraten. Gezonde concurrentie betekent echter niet dat kinderen 12 uur per dag in een duffe fabriek jouw dure sportschoenen produceren. En Mi Salsa streeft naar een zo verantwoord mogelijk productie proces door:

• eerlijke betaling en goede werkvoorwaarden
• streven naar een zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk product
• kansen geven aan mensen in arme gebieden

Wij gaan uit van eigen kracht en wil! Willen arme mensen het beter krijgen, dan moeten wij in hen investeren!

Gebruik je consumptiemacht!

Niet alleen is van veel producten weinig achtergrondinformatie bekend, soms worden we ook verleid met producten die goed lijken maar dat niet zijn. De overheid wordt gelukkig steeds meer onder druk gezet door verontruste consumenten om informatie over productie-omstandigheden en milieuvriendelijkheid op producten te vermelden. Als consumenten kiezen voor duurzame producten, wordt dat een dwingende economische factor.

Kleine stapjes, grote gevolgen!

Het klinkt cliché, maar je kunt alleen beginnen bij jezelf. Chris Zegers zei het laatst zo: "Hoe klein de bijdrage ook is, het gaat er om dát je bijdraagt". Niets doen betekent geen ontwikkeling, en dus nooit vooruitgang. Onze kleine stapjes hebben grote gevolgen voor arme mensen in ontwikkelingslanden. Iets meer inkomen kan betekenen dat een kind wél naar school kan of men kan sparen om een eigen bedrijfje te starten. Om verder te komen in het leven!

De handwerkers

Al onze producten zijn direkt bij de handwerkers ingekocht, waardoor we tussenhandel zoveel mogelijk uitschakelen en meer controle hebben over het productieproces. Onze handgemaakte producten vergen veel tijd en expertise comprar levitra sin receta. De handwerkers worden per afgeleverd product betaald, waardoor kwaliteit en een goede betaling comprar cialis generico kunnen worden gewaarborgd en men flexibel is in de tijd die men wil en/of kan investeren. Thuisproductie zorgt er voor dat vrouwen hun werk met zorgtaken voor het gezin kunnen combineren. Wij bieden de handwerkers regelmatig trainingen aan in kwaliteitverbetering en nieuwe werktechnieken. Zo vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. Ook stimuleren we het bewustzijn van de economische waarde van hun werk. [lees meer in: achtergrondinformatie: Vrouwencooperatie Ut’z Bat’z]

Logon
item2