Over de producten

Alle producten van En Mi Salsa zijn handgemaakt en direct ingekocht bij de producenten. Naast de vrouwen van coöperatie Ut’z Bat’z verkopen we ook producten van andere handwerkers.
Hieronder volgt info over diverse producenten.

Magdalena en dochters

Magdalena is een lieve vrouw van middelbare leeftijd die samen met haar volwassen dochters sieraden en handwerk maakt en verkoopt aan toeristen. Ze leven in een huisje in een dorp aan het Atitlanmeer in Guatemala. Ze heeft een afwijking aan haar benen en dankzij de toegewijde hulp van haar dochters kan ze haar spullen verkopen in het dorp. Ze spreken Tzutujil, een Maya-taal. Magdalena is ook Maya-priester en helpt mensen via Maya-rituelen. Ze gebruikt daarbij een temascal -een Maya-stoombad- voor rituele reiniging. Bij Magdalena heb ik geborduurde riemen ingekocht. (in webwinkel: zie SNAP!)

 

Senovia en familie

Senovia is een bescheiden en intelligente Maya-vrouw uit een dorp aan het meer van Atitlan in Guatemala. Jaren geleden is zij begonnen met originele kraalsieraden maken en verkopen in de stad Antigua. Zij is een goede zakenvrouw en heeft intussen een tiental familieleden en vrienden met haar werken. Ze is sinds kort aangesloten bij onze vrouwencoöperatie Ut'z Bat'z. (in webwinkel: zie UT’Z!)

 

Nuestros pequeños hermanos

Vertaald: ‘onze kleine broeders’, een project in Midden-Amerika, waarbij kinderen worden opgevangen in een katholieke woongemeenschap. Zij leefden meestal op straat van diefstal en prostitutie en snoven lijm, of de ouder(s) konden niet meer voor hen zorgen. Ze krijgen de mogelijkheid in familieverband een stabiel leven op te bouwen. Onderwijs staat daarbij centraal en sommigen halen het zelfs tot de universiteit! De jongeren lopen praktijk in werkplaatsen, waardoor ze hun interesses en talenten ontwikkelen. Onze sieraden zijn hun eigen ontwerp (in webwinkel: zie SNAP!) Meer informatie op www.nph.org


De mola's van de Kuna-indianen uit Panama

De Kuna's leven aan de caribische kust van Panama in een semi-autonoom gebied. Het is een zeer trots volk dat vasthoudt aan eigen tradities. De Kunavrouwen dragen door middel van hun klederdracht hun eigenwaarde en cultuur uit. De kleurrijke molas vormen het belangrijkse onderdeel van hun klederdracht. Een mola vervaardigen kost vele jaren oefening en het vervaardigen van een mooie mola geeft een vrouw status. Molas zijn internationaal gezien een gewild produkt van etnische kunst. (voor meer info zie in webwinkel: zie SNAP!) Meer informatie over de Kuna’s [Engelstalige link]

Logon
item2